Welke tabak voor je zelfgemaakte sigaret?

Als je zelf sigaretten gaat maken is tabak een belangrijke component van benodigdheden. Veel mensen die overwegen om te switchen naar zelfproductie zijn ‘bang’ dat de vertrouwde smaak van hun traditionele sigaret gemist gaat worden. Dat is hedendaags echt niet het geval.

Waar vroeger de keuze voor tabak beperkt was heb je tegenwoordig een keur aan merken en smaken waar je uit kunt kiezen. De smaak van je eigen merk tabak komt erg dicht bij diezelfde van smaak van de ‘gewone’ sigaret.

 

Verschil met tabak uit de gewone sigaret

De tabak die in traditionele sigaretten zit is te fijn gesneden, te droog en bevat te veel gruis om je zelfgemaakte sigaret goed mee te vullen; de tabak zou er direct weer uitvallen. Zo ook na het opsteken in de vorm van uitvallende asblokjes, met brandgevaar als resultaat.

Verschil met shag

Gewone shag zou een alternatief kunnen zijn, maar moet altijd eerst gedroogd worden. De natte hoedanigheid van de tabak uit een vers pak shag kan sowieso de hulzenstopper beschadigen en daarnaast wordt de sigaret te ‘vast’, waardoor het moeilijk is om daar een goede ‘hijs’ van te nemen. Ook de grote en harde stukjes die vaak in shag zitten, zijn niet geschikt voor de zelfgemaakte sigaret en de machine.

 

Welke tabak is dan wel goed?

De beste sigaretten maak je met speciaal tabak voor de zelfgemaakte sigaret. Ook op het gebied van kostenbesparing is dit het beste alternatief; je koopt speciaal tabak in blikken met verschillende hoeveelheden en gewichten. Hoe groter het gewicht per blik, hoe voordeliger de prijs van de tabak per sigaret.

Om nog beter af te zijn kun je denken aan zogenaamde volumetabak. Deze is qua structuur iets fijner gesneden, waardoor de tabak wat meer volume krijgt; je hebt dus minder tabak nodig om de sigaret goed te kunnen vullen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *