Sigaret maken met elektrische sigarettenmaker

Als je de keuze om over te stappen op het zelf maken van sigaretten eenmaal gemaakt hebt, zul je als eerste een hulzenstopper moeten aanschaffen. Je hebt deze in vele soorten, types en merken, maar het grote onderscheid wordt gevormd door een handmatige of juist een elektrische bediening van het machientje.

In dit hoofdstuk bespreken we de verschillende systemen die gebruikt worden bij de elektrische variant.

Met een veer

De elektrische sigarettenmaker die met een veer/spiraal werkt, hakt de grotere tabaksblaadjes fijner dan bij een apparaat zonder veersysteem. Je moet er sowieso altijd de grotere stukjes ‘uitzeven’, anders loop je kans dat je hulzenstopper binnen mum van tijd beschadigd raakt. Er zit echter wel een nadeel aan het systeem met een veer: tijdens het roken kunnen te fijngehakte stukjes tabak uit de sigaret vallen, met alle gevolgen van brandgevaar die kunnen ontstaan.

Zonder veer

De elektrische sigarettenmaker zonder veer heeft dit probleem niet. De tabak gaat de sigaret in zoals je deze uit het blik haalt en wordt niet extra versneden. Het is daarom wel van belang dat je bij deze soort machines de grove stukjes tabak er goed uithaalt, de machine doet het niet voor je! De kans dat er stukjes tabak (al dan niet brandend) uit je sigaret valt is met dit type hulzenvuller nihil.

Prijskaartje

De elektrische sigarettenmakers met het veersysteem zijn weliswaar iets voordeliger qua aanschafprijs, maar de kans dat tabak uit de sigaret valt is reƫel aanwezig. Het voordeel is wel dat je de grove stukjes er niet extreem nauwkeurig hoeft uit te filteren voordat je de tabak in de tabaksgleuf plaatst.

De hulzenstopper zonder veersysteem of spiraal zorgt ervoor dat de tabak, in zijn geheel, compact in de sigaret wordt gevuld, waarbij de kans op uitvallen stukjes geminimaliseerd is. Je betaalt hier wel een iets hogere prijs voor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *