Waar moet je aan denken bij een zelfgemaakte sigaret

Als je de hoge kosten die vandaag te dag aan roken verbonden zijn helemaal beu bent, moet je serieus overwegen om over te stappen op het zelf maken van sigaretten. Je bespaart aanzienlijke bedragen en je houdt op die manier het roken nog enigszins betaalbaar. Een paar dingen waar je dan aan moet denken worden in dit hoofdstuk besproken.

 

Een geschikte sigarettenmaker

Er zijn veel verschillende types en modellen sigarettenmaker verkrijgbaar: handmatige of elektrische machines, met of zonder trechtermolen (voor een ononderbroken doorproduceren) en machines waar één of juist meerdere sigaretten per keer mee kunnen worden geproduceerd.

Voor de ‘beginners’ adviseren wij vaak om met een handmatige hulzenstopper te starten; met een relatief lage investering kun je zo proberen of het zelf sigaretten maken je bevalt. Je oefent op een betaalbare manier hoeveel tabak je voor jouw ideale sigaret nodig hebt en hoe deze het beste over de tabaksgleuf te verdelen. Je kunt later altijd nog overstappen op een duurder elektrisch model. Als je vaak van huis bent kun je eventueel ook overstappen op een kleiner formaat hulzenstopper die je zonder problemen in je zak meeneemt.

 

Geschikte tabak

Wij adviseren speciaal tabak aan te schaffen, in bulkhoeveelheid per blik verkrijgbaar. Een goedkope manier voor de beste en meest geschikte tabak, speciaal voor de zelf gemaakte sigaret. Niet te nat en slierterig, maar ook niet te droog en gruizig. Vraag in een tabakswinkel naar de verschillende soorten en smaken tabak.

 

De beste, zelfgemaakte sigaret

Oefening baart kunst en al doende leert men, zo ook bij zelfproductie. Een paar keer oefenen doet je snel genoeg beseffen hoe je de juiste hoeveelheid tabak, correct verspreidt in de tabaksgleuf. Ieder heeft een voorkeur, maar snel genoeg ken je de kneepjes van het vak om jouw beste sigaretten zelf te maken!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *